Стопкадър бТВНаш лекар направи интересен коментар по случая с разменените бебета

...
Стопкадър бТВНаш лекар направи интересен коментар по случая с разменените бебета
Коментари Харесай

Д-р Стоименов за разменените бебета: Когато гръмна Чернобил, пак беше човешка грешка

Стопкадър бТВ

Наш доктор направи забавен коментар по случая с разменените бебета в българска болница. 

Това са редки произшествия. Помня, когато гръмна „ Чернобил “, никой не спря нуклеарната сила. Нали отново беше човешка неточност, постоянно може да се случи “. Така разяснява по бТВ случая с разменените бебета в столичната АГ болница „ Шейново “ водещият експерт оп репродуктивно здраве доктор Георги Стаменов. Той прикани към схващане и състрадание към всички забъркани в този проблем.

„ Да съчувстваме на фамилиите. Представете си – живееш с едно бебе, привикнал си, обичаш го, гледаш го, в този момент би трябвало да вземеш друго бебе. Проявете състрадание към тези бебета – помирисал си всичко там където си, познаваш всичко и в този момент се трансформира всичко. Съчувствие към тях – това би трябвало да дадем. Съчувствие и към хората, които са създали тази неточност, тъй като те би трябвало да живеят оттук нататък с това и това е разкъсващо. Тези хора не са го създали преднамерено “, прикани лекарят.

Неговата брачна половинка – акушерката доктор Надежда Стаменова, също е уверена, че става въпрос за нелепа случайност и не трябва бъдещите майки де се тормозят. „ Това е софтуерно комплициране, няма никакъв план, няма никакъв специфичен проект или пък да бъде някаква процедура. Това просто е едно огромно изключение “, споделя тя. Георги Стаменов и Надежда Стаменова споделят, че са избрали гинекологията и акушерството още при започване на своя професионален път. 

„ Всеки от нас и приказва с Господ, само че при нас се постанова да приказваме много постоянно. Питам го, даже в миналото си караме. Нека не звучи шизофренично – това е част от магията на нашата работа “, показа доктор Стаменов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР